Vasketøjskurv – Anna Eklöf

“Freddy havde en haveslange.” (artikel i “Husflid 4/2005 red.) Den har  jeg aldrig glemt og altid haft lyst til at prøve. 

Vi har boet i sommerhus i 3 uger, fordi vi er ved at få nyt gulv i stuen og ikke kunne være nogen steder. Så jeg havde brug for noget håndarbejde der varede rigtig længe. Og der kom slangen ind i billedet. Klippe strimler, sy dem sammen og vikle. Det var tidskrævende! Men sjovt. Og der var mange dage med sol og lunt vejr, så jeg kunne sidde ude. Det støver ret meget. Jeg ville lave en snavsetøjskurv til soveværelset. Men 20 m slange var desværre ikke nok og jeg kunne ikke få fat i en mere, der var nøjagtig ens. Så jeg blev nødt til at afslutte, inden den nåede den ønskede højde på 46 cm. Hanken var svær at få pæn. Det krævede en kraftig ståltråd indeni for at den skulle stå op. Og det blev tykt efter hanken selv om jeg klippede halvdelen af slangen af på langs. Jeg havde håbet at jeg kunne undgå “Mariposa” bindingen og det fint i bunden hvor der var vinkel på hele tiden men da jeg skulle gå lige op kunne jeg ikke dække 8-tallene uden Mariposa

Måske laver jeg en mere i den rigtige højde når man kan sidde ude igen.

Teknik: Lukket løb
Materialer:
Sjæl: vandslange
Bindemateriale: stofstrimler af gamle bluser og sengetøj
Mål: 46 cm høj og Ø: 32 cm
Binding: Mariposa