Tilfældighed og system – Anne Birgitte Beyer

Jeg synes, det er så sjovt og spændende at arbejde med tilfældigheder sat i system. Resultatet er uforudsigeligt, med mindre man bruger tid og ressourcer på at regne det ud, og så går det spændende og ofte overraskende jo af.

Til ovenstående ting har jeg valgt talrækken 4-9-2-6-9-7 og fem forskellige ublegede og grå nuancher hør 8/5 i teknikken lukket løb med en papirsnor som sjæl.

*Fire mønsterrapporter i farve 1, ni rapporter i farve 2, to rapporter i farve 3, seks rapporter i farve 4, ni rapporter i farve 2 og syv rapporter i farve 5*.

*-* gentages til den ønskede størrelse.

Diameter: 17 cm.
Mønstret starter med 10 rapporter, som er udvidet til 30, inden fadet er færdigt.
Cylinderen tv er 13 cm høj og har 18 rapporter.
Cylinderen th er 8 cm høj og har 21 rapporter.

Det er sjovt at se, hvor stor forskel der bliver, selvom antallet af rapporter er næsten ens.

Jeg ville arbejde med encifrede tal, og tallene jeg har valgt er jo ikke tilfældige. Jeg holder meget af, der ligger en historie bag mine ting, eller de har en relation til fx en oplevelse, et indtryk eller et sted. Disse ting er bundet til den årlige husflidsmesse i Viborg (som jo blev aflyst pga. corona).

Jeg har taget udgangspunkt i “Viborg”. “V” er nummer 22 i alfabetet. Tværsummen af 22 er 4. “i” er nummer 9 i alfabetet. “b” er nummer 2. Osv. Så talrækken kommer til at se sådan ud: 4 – 9 – 2 – 6 – 9 -7.